ФОРУМ "ВОЕННОЕ ПРАВО" ДЛЯ ГРАЖДАН УКРАИНЫ
Русский военный корабль, иди нах*й! Слава Україні!
 
 FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Медкомиссия в августе для осеннего призыва 2015 г

 
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов ФОРУМ "ВОЕННОЕ ПРАВО" ДЛЯ ГРАЖДАН УКРАИНЫ -> Правовые вопросы
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
slobojanin
Участник
Участник


Зарегистрирован: 13.07.2015
Сообщения: 11

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,11:13:48    Заголовок сообщения: Медкомиссия в августе для осеннего призыва 2015 г Ответить с цитатой

Добрый день, законно ли действие военкомата в рамках украинского законодательства проводить медкомиссию в середине августа?

Закончил университет, уехал в другой город и там в военкомате когда вставал на учет дали повестку, как сказали на медкомиссию, в ней написано что: "Згідно із ЗУ про ВО і ВС" Пропоную Вам 17 08 2015 прибути до призовної дільниці РВК за адресою....."
штраф за неявку 85 грн

на российских ресурсах читал что все мероприятия связанные с призывом, могут проводить только в установленные сроки призыва
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
fahap
Постоянный участник
Постоянный участник


Зарегистрирован: 28.07.2015
Сообщения: 23

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,12:44:10    Заголовок сообщения: Re: Медкомиссия в августе для осеннего призыва 2015 г Ответить с цитатой

Конечно не законно. Но военкомат обясняет это тем что они не успевают и идут на такое. Но опять же они вам только пропонують и это вас ни к чему не обязывает.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
ruslan2016
Постоянный участник
Постоянный участник


Зарегистрирован: 31.07.2015
Сообщения: 42

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,13:32:53    Заголовок сообщения: Re: Медкомиссия в августе для осеннего призыва 2015 г Ответить с цитатой

fahap писал(а):
Конечно не законно. .


где это можно в законе почитать?
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
oneguy
Most Valuable Professionals
Most Valuable Professionals


Зарегистрирован: 13.07.2015
Сообщения: 215

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,14:11:48    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Вот у меня тоже ситуация - обнаружили во время гастроскопии диафрагмальную грыжу. Я сам пошел на обследование от страховой, т.к. была постоянная изжога. Мне выписали таблетки, но сказали, что есть мне практически ничего нельзя, а если и есть, то по 5-6 раз в день маленькими порциями. Также, никаких физических нагрузок. Но потом отправили на рентген в военный госпиталь. Там дедушка меня просветил и сказал, что все нормально, грыжи нет, просто желудок деформаирован - буквой S. Говорит, мол, да, есть по 5-6 раз в день. После еды, говорит, понаклоняйся пару раз и еда не будет застревать в пищеводе. Также, никаких физ. нагрузок в течение 2 часов после еды (с учетом того, что есть надо по 5-6 раз в день). А так, все хорошо, ты здоров, типа Smile И врач говорит, мол, ты здоров. Все хорошо.
Ну как бы ничего нельзя, но здоров. Для службы в армии наверняка сойдешь Smile
Короче, беда нашему гос-ву, если его будут защищать такие бойцы как я.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
oneguy
Most Valuable Professionals
Most Valuable Professionals


Зарегистрирован: 13.07.2015
Сообщения: 215

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,14:19:11    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Я так понимаю, что если без взятки пробовать получить штамп "негоден", надо, чтобы не было руки или ноги, или быть парализованым. Но только, при условии, конечно, что справка также прилагается Smile
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Parero
Постоянный участник
Постоянный участник


Зарегистрирован: 01.08.2015
Сообщения: 36

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,15:46:45    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Ваш путь лежит к независимому врачу... Но знать ради чего Вы все это затеваете он не должен. Ваша задача получить подтверждение диагноза, военные госпитали решают свои проблемы, у вас они свои, и они не совпадают.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
IUG
Most Valuable Professionals
Most Valuable Professionals


Зарегистрирован: 30.10.2014
Сообщения: 422

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,16:50:39    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Февральская статья, в которой освещена, как я понимаю, позиция военкомата, по вопросу медкомиссии.

"Наказ Міністра оборони №402 на кількохстах сторінках нині став бестселером. Адже він прописує, як правильно призвати на службу людину з тією чи іншою вадою здоров’я
У лікарнях Буковини – «аншлаг»: вони переповнені представниками чоловічої статі, які у грудні 2014-го – січні 2015-го терміново захворіли. Бо мобілізація. Деякі згадують холецистити 15-річної давності, переломи – 5-річної.
Від моменту проходження служби минув певний час: хтось відслужив 5 років тому, а хтось – 20. А хтось має військову кафедру… Звичайно ж, за ці роки вони здоровішими не стали. Загальний стан здоров’я населення бажає бути кращим. І тепер, залежно від стану здоров’я, медична комісія освідчує та експертує мобілізованого на момент огляду.

Є Наказ Міністра оборони №402. Для осіб, які підлягають мобілізації, є графи 2 та 3 («Громадяни та військовослужбовці, які приймаються та проходять військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського та старшинського складу…» та «Громадяни, особи офіцерського складу, які приймаються та проходять військову службу за контрактом осіб офіцерського складу, офіцери запасу, які призиваються та проходять військову службу за призовом осіб офіцерського складу».

І якщо в графі 1 (особи, які не служили в армії, не мають військової кафедри, не досягли 27-річного віку, якими ми будемо «займатися» у березні-травні) є більше «поблажок» за станом здоров я, то для офіцерів – їх практично немає.

Наприклад, якщо за 1-2 графою з діагнозом «цукровий діабет» не призивають, то за 3 графою (офіцери) – придатний (залежно від рівня цукру, від того, які ліки приймає, як пролікувався).

Приходить до лікаря пацієнт: проблеми з хребтом, з ногами (артроз). За 2 графою, як сержант чи прапорщик, він – непридатний до військової служби, а за третьою – придатний.

І складно пояснити людині, що це не лікар придумав, а визначив законодавець.

Або виразкова хвороба: якщо для 1-2 графи – непридатний, то для 3 – непридатний лише, якщо виразка — кровоточить. На наше «чому так?» експерти відповіли, що є госпіталі і за умови загострення виразки – пролікують.
Грубо кажучи, якщо офіцер – інвалід, то не йде, а так практично всі офіцери повинні йти захищати Україну. Бо, на погляд законодавця, функції офіцера передбачають менші фізичні навантаження, ніж сержанта.


– Чому викликають на медичні комісії тих, хто не служив в армії, не має військової кафедри?

– Осіб, які були комісовані, не служили в армії за станом здоров’я, будуть викликати на комісію, але після виконання моблізаційного завдання.

Я стою на тих позиціях, що зараз слід виконати мобілізацію. А потім викликати усіх чоловіків віком від 25 до 60 років, розділити їх за результатами по групах: здорові; особи, які мають захворювання, але за станом здоров`я можуть бути призвані; особи, які за станом здоров`я не підлягають призову. Тобто слід навести порядок у картотеці з військовозобов’язаними. Є такі, що їх викликають, а вони вже померли. В цьому питанні кінь не валявся багато років. Не хочу хвалити СРСР, але тоді був жорсткий облік. Військовозобов’язаний раз на 5 років обов`язково проходив медичну комісію та відповідне військове начання. Як казали тоді жартома: хлопці ходили в партизани.

– На комісіях з ночі черги не займають?..

– На комісію йдуть ті, які відчувають, що у них є захворювання і думають, що їх не візьмуть. Бо з тих, що практично здорові, ми мало кого бачимо. Вони всі ховаються...

Якщо людина хвора – не треба її брати. Але якби всі люди прийшли, не було би цієї ситуації. Я був на комісії, в усіх районах… Важко людині довести, що вона здорова. Коли каже, що і голова болить, і там болить… Це треба все документально довести, що він неправду каже. А з іншого боку – скажу, що практично здорових немає.

Вважаю, слід усіх викликати на медкомісію. А раптом оголосять воєнний стан? Тоді всі йдуть, які були визнані непридатними у мирний час.

– Дехто каже, що у самому Наказі вже створені умови для зловживань, адже про деякі стани написано, що «на розгляд лікарів». Що це за «індивідуальний підхід»?

– Розумієте, вони всі «похворіли» у грудні 2014 – січні 2015 років. Кажу: «Якщо ти хворий, покажи виписки річної – дворічної давності, що лікувався і не наступило покращення!»

Скажімо, епілепсія. За наказом, ступінь придатності для офіцерів визначається індивідуально. Тобто, якщо протягом останніх 2-3 років не було нападів – його призивають. Та коли він напади мав три роки тому, більше того – має водійські права… А як ти водиш машину? Виникає багато питань.

Хворий – покажи виписки. Якщо виразкова хвороба – покажи, що два роки тому лежав у лікарні, приймаєш таблетки. Все має бути задокументоване.

Мені приносять виписки 2000 року, що був хронічний холецистит. 15 років ніде не лікувався. Зараз викопав ту виписку і каже: «Направте до лікарні». І провокує лікаря, який має 1500 грн зарплати, доларами. Є такий, що спокуситься. Не заперечую. Але він спокусився раз-другий – утретє його не буде вже. Переконую.

Видали наказ Департаменту охорони здоров’я, де написано, що військовозобов’язаний із хронічною патологією не госпіталізується до лікувальних закладів без направлення військомату. Жорстко. Та якщо ти маєш хронічний гастрит – йди до лікаря, він пропише таблетки, йди на комісію – питань немає. Якщо інфаркт – приїжджаєш до лікарні, приймуть без питань. Але масово всі пішли в лікарні! Вони сьогодні всі переповнені. Бо кожен каже: «Чого ви пишете, що я – здоровий? Я – хворий».

– Складається враження, що «косять» чи не всі… У відсотках яка пропорція справжніх чоловіків, які налаштовані пройти медичну комісію і йти захищати Україну і тих, які «шукають болячок»?

– З тих, які приходять на медичну комісію, 40 відсотків – це мужики, а 60 – «сцикуни»...
Звертається інший офіцер, хворий на цукровий діабет. Комісували його за сімейними обставинами свого часу. Каже: «Я здавав тоді аналізи, цукор був високим, можливо, я перенервував. Перепровірте..» Перевірили. Рівень цукру – підвищений, але не настільки критичний, як передбачено Наказом. Тобто – придатний. Його призвали, він пішов служити.

А сьогодні приходить інший офіцер. Мав травму коліна 5 років тому, згодом не звертався до медиків. Ледь не з паличкою, кульгає. Коли йому сказали, що як офіцер він – придатний, то одразу ж : «Вимагаю… подам до суду… Дайте можливість зробити обстеження!» Направили до військового госпіталю. Але в нього вже настрій відповідний: погані всі, хто не каже те, що він хоче почути.

Кожен у цій ситуації робить свій вибір. Вважаю, була допущена помилка. Бо ми спочатку на три місяці раніше оголосили про мобілізацію, яку збиралися робити і не робили, а потім почали-таки проводити. Вважаю, треба було медичну комісію оголосити ще влітку 2014 року. Навести лад, про який я казав.

Бо коли мир і спокій, ніхто на себе нічого не наговорює. Бо коли один каже: «Я – мужик», то інший не буде ж інакше поводитися… Слід було об’єктивно оцінити усе чоловіче населення, на яке всі ми, як на наш щит, наш захист. Слід було перевірити всіх, а тепер тільки викликати. Хоча знайшлися би й одиниці таких, які казали би, що мовчали тоді про хвороби тощо. Але таких і не слід призивати. Бо він втече, він зрадить".
http://versii.cv.ua/new/yak-nashi-vijskovozobovyazani-prohodyat-medkomisiyu/32954.html
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
oneguy
Most Valuable Professionals
Most Valuable Professionals


Зарегистрирован: 13.07.2015
Сообщения: 215

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,17:05:28    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Прикольная статья, позабавила Smile
Мол, будь мужиком, бл€@ть, пройди медкоммиссиюSmile
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
preparator
Most Valuable Professionals
Most Valuable Professionals


Зарегистрирован: 16.01.2015
Сообщения: 1422
Откуда: Киев

СообщениеДобавлено: Четверг, 06 Августа 2015,18:30:36    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Мужик должен стать раком и терпеть, а сцикун - возмущаться. Чисто армейский подход.

По теме - пойти медкомиссию могут заставить в любое время, вне зависимости от призыва. Это называется - актуализация данных военнообязанных и призывников.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
DENSXML
Ветеран Форума
Ветеран Форума


Зарегистрирован: 22.01.2015
Сообщения: 75

СообщениеДобавлено: Пятница, 07 Августа 2015,10:26:25    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

preparator писал(а):
Мужик должен стать раком и терпеть, а сцикун - возмущаться. Чисто армейский подход.

По теме - пойти медкомиссию могут заставить в любое время, вне зависимости от призыва. Это называется - актуализация данных военнообязанных и призывников.

заставить? наврядли если не в период мобилизации, разве что тех кто под срочную подлежит по возрасту
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
preparator
Most Valuable Professionals
Most Valuable Professionals


Зарегистрирован: 16.01.2015
Сообщения: 1422
Откуда: Киев

СообщениеДобавлено: Пятница, 07 Августа 2015,17:24:29    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

DENSXML писал(а):
заставить? наврядли если не в период мобилизации, разве что тех кто под срочную подлежит по возрасту

Любых призывников и военнообязанных. Читайте закон.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
DENSXML
Ветеран Форума
Ветеран Форума


Зарегистрирован: 22.01.2015
Сообщения: 75

СообщениеДобавлено: Суббота, 08 Августа 2015,00:45:04    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

preparator писал(а):
DENSXML писал(а):
заставить? наврядли если не в период мобилизации, разве что тех кто под срочную подлежит по возрасту

Любых призывников и военнообязанных. Читайте закон.

ну да но ответсвенность за это штраф
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
preparator
Most Valuable Professionals
Most Valuable Professionals


Зарегистрирован: 16.01.2015
Сообщения: 1422
Откуда: Киев

СообщениеДобавлено: Суббота, 08 Августа 2015,00:48:13    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Могут ещё сделать так, что легально не устроитесь на работу.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:   
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов ФОРУМ "ВОЕННОЕ ПРАВО" ДЛЯ ГРАЖДАН УКРАИНЫ -> Правовые вопросы Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах



© 2004-2009 no-army