Суд звертає увагу, що у «Положенні про територіальні центри комплектації та соціальної підтримки» ідеться про комплектування особового складу територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки, а не Збройних Сил України, а Закон України «Про військовий обов`язок і військову службу» та Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ, затвердженого Указом Президента України надає правову підставу для такого комплектування і жодним чином не стосується комплектування Збройних Сил України, а тому не дають працівникам та державним службовцям територіального центру комплектування та соціальної підтримки повноважень комплектувати Збройні Сили України військовослужбовцями, а лише відповідно законодавства про працю, за трудовим договором (контрактом), що має бути вольовим рішенням такого найманого працівника. Примус до трудового контракту є формою рабства.
и оправдал обвиняемого в ухиоянтсвте человека
Цитата:
УХВАЛИВ:
ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по пред`явленому обвинуваченню у вчиненнікримінального правопорушення передбаченогост.336 КК України, визнати невиним та виправдати у зв`язку з недоведеністю наявності в діях обвинуваченого складу цього злочину.
Добавлено: Четверг, 31 Августа 2023,17:57:56 Заголовок сообщения:
Цитата:
Відповідно до реєстру досудового розслідування по кримінальному провадженню № 12023170490000064 в матеріалах справих доказами є покази свідків ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 . Інші докази, в реєстрі не зазначено.
Суду не було надано ні оригіналу повістки чи розписки про її отримання, яку, як стверджує сторона обвинувачення, начебто отримав ОСОБА_4 , ні наказу про оголошену загальну мобілізацію, ні того, що ОСОБА_4 перебуває на військовому обліку, ні копію висновку військо-лікарської комісії.
Остальное, я думаю, читать человеку без юридического образования нет особого смысла.
Добавлено: Понедельник, 11 Сентября 2023,12:28:15 Заголовок сообщения:
Хм, странно что в этой теме нет постов. Я думал это будет тема номер один на форуме. Мне кажется, что прокурор хотел развести обвиняемого на признание, но что-то пошло не так. А всяческую писанину судья видимо написал от нечего делать. Хотя, конечно же, услышать мнение профессионального юриста было бы очень интересно.
Добавлено: Вторник, 12 Сентября 2023,18:04:19 Заголовок сообщения:
Iamamoto писал(а):
Хм, странно что в этой теме нет постов. Я думал это будет тема номер один на форуме. Мне кажется, что прокурор хотел развести обвиняемого на признание, но что-то пошло не так. А всяческую писанину судья видимо написал от нечего делать. Хотя, конечно же, услышать мнение профессионального юриста было бы очень интересно.
Добавлено: Среда, 13 Сентября 2023,11:24:56 Заголовок сообщения:
Wolfskin писал(а):
Iamamoto писал(а):
Да, я об этом писал выше. Ведь поскольку в народные депутаты идут, зачастую, не самые умные люди, у меня были некоторые подозрения о наличии правовых прорех касающихся юридической базы мобилизации и, следовательно, наличия некоторого рационального зерна в судейской писанине. Но, как оказалось, ничего подобного нет.