ФОРУМ "ВОЕННОЕ ПРАВО" ДЛЯ ГРАЖДАН УКРАИНЫ
Русский военный корабль, иди нах*й! Слава Україні!
 
 FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация 
 ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Изменения в военном законодательстве

 
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов ФОРУМ "ВОЕННОЕ ПРАВО" ДЛЯ ГРАЖДАН УКРАИНЫ -> Правовые вопросы
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
IUG
Most Valuable Professionals
Most Valuable Professionals


Зарегистрирован: 30.10.2014
Сообщения: 422

СообщениеДобавлено: Среда, 20 Июня 2018,21:37:12    Заголовок сообщения: Изменения в военном законодательстве Ответить с цитатой

Сьогодні, Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби».
Реалізація нового Закону надасть можливість підвищити мотивацію громадян до проходження військової служби.
Згідно зі змінами підвищується з 23 до 30 років вік прийому громадян до вищих військових навчальних закладів (до цього було з 17 до 23), що дозволить учасникам АТО та операції Об’єднаних сил вступати на навчання та продовжувати військову службу офіцерами або сержантами.
Також підвищується до 60 років граничний вік перебування в запасі військовозобов’язаних-жінок (було до 50 років), як це вже визначено для чоловіків, що забезпечить гендерну рівність та збільшить мобілізаційний ресурс.
Закон дозволяє також продовжувати в особливий період військову службу за новим контрактом на строк від 1 до 10 років, що сприятиме збільшенню кількості громадян, які бажають проходити військову службу за короткотривалим контрактом.
Документ також дозволяє визначитись з подальшими умовами військової служби та перспективою своєї кар’єри, зокрема, надано право на звільнення з військової служби військовослужбовцям:
які уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу під час особливого періоду;
які проходять військову службу за контрактом, дію якого продовжено понад встановлені строки на період до закінчення особливого періоду або до оголошення демобілізації, та які вислужили не менше 18 місяців з дати продовження дії контракту, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу під час особливого періоду.
Водночас нормами Закону України уточнюється порядок звільнення такої категорії військовослужбовців, а саме:
звільнення з військової служби військовослужбовців, які набули право на звільнення зі служби за цією підставою (за бажанням військовослужбовців) здійснюється у строки, визначені центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями, але не пізніше трьох місяців з дня набуття такого права, а тих, хто на час набуття права на звільнення зі служби виконують завдання в інтересах оборони України під час дії особливого періоду, приймають безпосередню участь у веденні воєнних (бойових) дій, у тому числі на території проведення антитерористичної операції, а також у районах здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії держави, що формально чи фактично є учасником воєнних дій проти України, – протягом трьох місяців з дня завершення виконання таких завдань.
Закон також надає можливості військовослужбовцям, визнаним рішеннями військово-лікарських комісій непридатними за станом здоров’я до військової служби, продовжувати її проходження. Бойовий досвід, морально-ділові якості та мотивація до військової служби таких військовослужбовців, не зважаючи на їх фізичний стан, можуть бути реалізовані на військових посадах, які не потребують фізичних навантажень.
З метою реалізації наведених норм, цим Законом внесено зміни у Закони України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про військовий обов’язок і військову службу», «Статут внутрішньої служби Збройних Сил України».
Разом з тим, слід мати на увазі, що підписання Президентом України Закону не є останнім кроком набуття ним чинності, адже відповідно до статті 94 Конституції України, закони набирають чинності через десять днів з дня їх офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самим законом, але не раніше дня його опублікування.
Так, згідно з Указом Президента України від 10 червня 1997 р. № 503, Закони України, не пізніш як у п'ятнадцятиденний строк після їх прийняття у встановленому порядку і підписання підлягають оприлюдненню в офіційних друкованих виданнях.
Нагадаємо, що офіційними друкованими виданнями для оприлюднення Законів України, актів Верховної Ради України та інших нормативно-правових актів є:
- "Офіційний вісник України", газета "Урядовий кур'єр", газета "Голос України", "Відомості Верховної Ради України", інформаційний бюлетень "Офіційний вісник Президента України".
Тож сподіваємось, що найближчим часом військовослужбовці зможуть реалізувати свої права.
https://www.facebook.com/notes/%D1%8E%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D1%81%D0%B8%D0%BB-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8legal-service-of-the-af-of-ukraine/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-6052-%D0%BF%D1%96%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BE/1027368930759598/
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:   
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов ФОРУМ "ВОЕННОЕ ПРАВО" ДЛЯ ГРАЖДАН УКРАИНЫ -> Правовые вопросы Часовой пояс: GMT + 3
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах



© 2004-2009 no-army